Montage Bioscoopfilm Pestkop afgerond

18 september 2016

Vorig jaar zomer werd het eerste deel opgenomen van de nieuwe 4K speelfilm Pestkop. Regisseur is Sjoerd de Bont en de director of photography is Goof de Koning (Human Centipede). Het tweede deel werd 8 maanden later opgenomen in maart van dit jaar. De montage nam ongeveer een maand in beslag en werd gedaan door editor Marc Mookhoek. Nu de beeldmontage is afgerond, gaat het volgende deel van het post-productie traject van start. Componist Tim Janssens gaat binnenkort beginnen met de filmscore. De geluidsnabewerking/sounddesign en de colorgrading wordt in Belgie gedaan. Pestkop komt waarschijnlijk begin 2017 in de bioscoop.

Cast:
Thomas Acda, Frits Sissing, Inge Ipenburg, Koert-Jan de Bruijn, Pamela Teves, Tara Hetharia, Priscilla Knetemann, Ricardo Blei en Rein van Duivenboden, naar een scenario van Jeroen van der Zee (Hart Beat, GTST, Spangas, Brugklas, Vrijland, Het Huis Anubis)

Crew:
Regie: Sjoerd de Bont
D.O.P. Goof de Koning
film editor: Marc Mookhoek
Producent: Jaro Gevers

Korte Speelfilm Riven is afgerond

7 augustus 2016

Vorig jaar zomer werd de korte film Riven opgenomen. Een horror met ingewikkelde special effects. Het is geen commerciële productie, daardoor werden deze VFX in de vrije uurtje gemaakt. Na een jaar is de film eindelijk af. Het was de moeite van het wachten waard. De reacties op Facebook zijn overweldigend te noemen. Regie: Sjoerd de Bont, DOP: Goof de Koning, montage: Marc Mookhoek, Writer: Paul de Vrijer
Cast: Maike Boerdam, Katarina Justic, Raymond Kurvers

Film Stoorzender wint 4e prijs in Hollywood

19 juli 2016

De film Stoorzender was de winnende inzending van het 48 hours film project van Antwerpen: Beste Film, beste montage en beste script. De complete film moest binnen 48 uur klaar zijn. Script, opname, montage, kleurcorrectie, vormgeving, geluidsnabewerking. Alle winnende inzendingen gingen naar het filmfestival Filmapalooza in Hollywoord. Uit 5000 wereldwijde inzendingen werd Stoorzender 4e en kreeg daarnaast in februari 2015 een eervolle vermelding. Hierdoor was de film in mei 2015 te zien op het Filmfestival van Cannes. Regie: Sjoerd de Bont, script: Paul de Vrijer, DOP: Goof de Koning, editor: Marc Mookhoek, mixage: Jaap Wajer.

Dochters van Marco Borsato inmiddels 8 miljoen keer bekeken op SM

19 juli 2016

In 2008 kwam het nummer dochters uit van Marco Borsato. DOP was Goof de Koning en de regie was in handen van Willem van Thiel. De montage werd gedaan door Marc Mookhoek bij HDCinemagic. Helaas staat er alleen een low res SD versie op YouTube. Wegens rechten kunnen wij u geen versie in Upgrade HD laten zien.

Z in Zaken Compilatie uitzending

19 juli 2016

Z in Zaken wordt elke week live uitgezonden op RTLZ. Aan het eind van het seizoen maakt HDCinemagic altijd een compilatie van de hoogtepunten van de uitzendingen. Dit keer over de periode januari 2016 t/m Juni. Op 24 juni was de uitzending.
Z in Zaken is een praatprogramma waarin ondernemend Nederland aan het woord is; een levendige tafel met uiteenlopende gasten die terug blikken op de actualiteiten van de week, het laatste nieuws analyseren en kijken vooruit naar de meest geniale ideeën van het moment. Het programma wordt geleidt door Rens de Jong. Sinds 2000 is hij één van de bekende stemmen van BNR Nieuwsradio, een radiostation wat voor velen van u waarschijnlijk wel bekend in de oren klinkt.

TROS TV Show komt eerder terug op TV.

18 juli 2016

De TV Show van Ivo Niehe komt een maand eerder terug dan oorspronkelijk in de programmering stond. Vanaf 4 september gaat Ivo Niehe van start met het 36e seizoen van De Tros TV Show. Het programma was voor het eerst te zien op 5 juli 1981. Inmiddels is dit programma het langstlopende programma op de Nederlandse TV en dan ook nog eens gepresenteerd door dezelfde presentator. Op reis en in de studio portretteert Ivo Niehe inspirerende persoonlijkheden uit binnen- en (vooral) buitenland met een internationale reputatie. Ook dit seizoen wordt een zoektocht naar bijzondere hoofdpersonen die door hun onorthodoxe kijk op het leven, hun grenzeloze ambitie of kleurrijke karakter onze horizon verbreden.
Marc Mookhoek monteert de TV Show sinds 1996.

Meldkamer SBS op herhaling

18 juli 2016

Vanaf 28 februari zond SBS acht weken lang het nieuwe realityprogramma Meldkamer uit. Voor SBS een succesvol programma met goede kijkcijfers. Marc Mookhoek van HDCinemagic monteerde een groot deel van de onderwerpen die zijn uitgezonden.
De Meldkamer geeft een kijkje achter de schermen in de wereld de alarmcentrales in ons land. De meldkamers handelen elke dag honderden 112-meldingen af die er binnenkomen. Hier krijgen zij te maken met de meest heftige situaties en bijbehorende emoties. Er komen veel verschillende meldingen binnen zoals gewelddadige overvallen, mishandeling, straatroof en inbraak. ook zagen we hoe de politie met behulp van getuigen, cameratoezicht en vooral zeer snel handelen criminelen opspoort.

Bioscoopfilm Pestkop montage in 4K

18 juli 2016

De bioscoopfilm Pestkop is opgenomen in 4K. De regie is in handen van Sjoerd de Bont en de DOP is Goof de Koning. Pestkop werd in twee delen opgenomen. In de zomer van 2015 en in maart 2016. Er zijn 56 scenes opgenomen en de montage zal enkele weken in beslag nemen. Dit project wordt gemonteerd in Abobe Premiere. Voordeel is dat er met het native 4K materiaal gewerkt kan worden. Dat bespaart tijd omdat er geen transcoding nodig is. Het verhaal gaat over een lesbische tiener die op haar school hevig gepest wordt door haar klasgenoten en leraar (Koert-Jan de Bruijn), terwijl ze worstelt met haar geaardheid en voor het eerst verliefd wordt op een meisje. De grootste pestkop, Danny (Roan van Dam), de zoon van Linda (Inge Ipenburg) wordt door zijn vriendin Janneke (Sietske van der Bijl) meegenomen naar een waarzegster (Pamela Teves). Daar krijgt hij een blik in zijn toekomst die, wanneer hij zo doorgaat, weinig goeds voor hem in petto blijkt te hebben…

Andere rollen worden gespeeld door Frits Sissing, Priscilla Knetemann (Spangas), Ricardo Blei (Spangas), Rein van Duivenboden (Mainstreet), Tara Hetharia (Spangas) en Maaike Bakker (Het Huis Anubis).